Boka här

Mitt i centrumHitta hit »

Boka Rum

Upplev Trollhättan

Kultur eller sport? Trollhättan har det mesta

Valet är ditt, och möjligheterna är många. Du kan vandra längs vattenfall och flera sekel gamla slussar i Göta älv, fiska eller ta en båttur med Ström-karlen. Se jättegrytan Kungsgrottan vid fallen, där många av Sveriges regenter ristat in sina namn. Varför inte passa på att åka med landets sydligaste linbana över älven!?

Trollhättan är en museirik stad Här finns teknikmuseet Innovatum – som också innehåller en experimentverkstad – Kanalmuseum och Saab Bilmuseum. På närliggande Hunneberg ligger Kungajaktmuseet Älgens Berg. Till Hunneberg kan du även åka på älgsafari. 


Trollhättan är också filmens stad.
Här spelas både svenska och internationella filmer in. Nicole Kidman, Stellan Skarsgård och Laureen Bacall är några av de kända skådespelare som arbetat i Trollhättan. Besök gärna några kända filmmiljöer. 

I Trollhättan finns goda möjligheter till motion. Du kan bada, träna och bowla på Älvhögsborg, köra go-cart på Performance go-kart center. Spela gärna golf på någon av de vackra banor som finns i trakten. 

Shopping är ett av våra största fritidsintressen, och Trollhättan har mycket att erbjuda i både centrum och det externa köpcentret Överby.

Ring gärna Visit Trollhättan på tfn: 0520-135 09, om du vill veta mer om vad som finns att göra.