Boka här

Mitt i centrumHitta hit »

Boka Rum

Upplev Trollhättan

Att se och uppleva i Trollhättan

Det mäktiga Fall- och Slussområdet
En spännande upplevelse för både gamla och unga. 
Under sommarmånaderna kan du se när vattenportarna öppnas under specifika tider och dom mäktiga Trollhättefallen forsar dånande fram. Nära fallen hittar du också Kungsgrottan,
Trollhättans egen gästbok för konungabesök genom tiderna. Följer man Göta Älv söderut så kommer man till det vackra slussområdet. Här kan du sitta och titta på båtar medan du njuter av en räkmacka på Slusscaféet eller besöka Kanalmuseet och lära dig mer om arbetet kring slussarna. Beundra utsikten från Kopparklinten och njuta av den fantastiska naturen.

Vattenkraftstationen Olidan  
Olidan är ett av Sveriges äldsta vattenkraftverk som fortfarande är i bruk och under sommarmånaderna kan du som besökare se turbinerna arbeta under en guidad tur i byggnaden. En unik möjlighet att få ta del av en historisk byggnad och samtidigt komma riktigt nära de stora generatorerna i maskinhallen. Här kan ni se vattenkraftproduktion på nära håll och det dessutom i en miljö som både är vacker och imponerande.

Motion
Utbudet för motion är stort, du kan bland annat bada, träna eller varför inte bowla på Älvhögsborg. Spela golf på någon av de vackra banor som finns i trakten, Onsjö golfklubb eller Kobergs golfklubb. Eller varför inte ta en härlig promenad i vårt närområde.

Här kommer tips på fina vandringsleder:
- Edvidsleden (15 km)
- Spikörundan (2,5 km)
- Innovatumrundan (5 km)
- Slussrundan (7,5 km)
- Hälsans Stid (4 km)

Längst med Trollhättekanal finns även olika konstverk uppställda som du kan njuta av på din promenad.

Museum och Gallerior
- Saab Car Museum
- Kanalmuseet
- Innovatum Konsthall
- Innovatum science center
- Kungajaktmuseet

Trollhättan är också känt som Trollywood
Film i Väst blev tidigt känt under smeknamnet Trollywood då de har sitt huvudkontor i just Trollhättan. Här spelas både svenska och internationella filmer in. Nicole Kidman, Stellan Skarsgård och Laureen Bacall är några av de kända skådespelare som arbetat i Trollhättan. På Storgatan i Trollhättan hittar du "Walk of Fame", här pryder gyllene stjärnor gatstenarna för att visa upp filmskådespelare med någon anknytning till staden.

Lekplatsstaden Trollhättan
I Trollhättan har det vuxit upp ett flertal kuliga lekplatser. Här hittar ni bland annat Roy och Rogers Mack som ligger centralt, Skrotnisse på vackra Spikön och Jättevalen på Vattenkraftens lekplats. Hopp och lek!

Shoppa loss och ät god mat
Trollhättan har mycket att erbjuda i både centrum och det externa köpcentret Överby som ligger ca 8 minuters bilväg bort. I centrala Trollhättan endast ett stenkast från Hotellet ligger affärshuset Oden där ni hittar både mataffär, butiker och caféer. Då Hotell Bele ligger längst centrums gågata är utbudet av restauranger nära tillhands. Fråga gärna oss i personalen för tips på restauranger, caféer och aktiviteter så guidar vi er.

 

 

Fler tips på aktiviteter och sevärdheter hittar du på www.visittv.se och www.vastsverige.com